Vennepunktet
Boghvedevej 34 - 8920 Randers NV
Tlf. 8640 7774
Mail:
vp@vennepunktetranders.dk
Startside Aktiviteter Bestyrelse Datoer Kontakt Frivillige søges Hvem er vi? Vedtægter Tilbud fra Kommunen Link Sponsorer

VENNEPUNKTETS HISTORIE.

Forfatter: Sonja Søborg

DET STARTEDE i 1989 med PULS.

I starten havde vi til huse i det gamle bibliotek i Vestergade (senere social og sundhedsskole) oppe under taget.

PULS blev oprettet til støtte for hjertepatienter og pårørende efter udskrivelse, men det voksede sig større og mange var ensomme og trængte til selskab. Derfor blev der oprettet et sted at være og et råd­givningscenter.

Senere kom der forskellige aktiviteter til og sådan opstod PULS. Der begyndte jeg så i 1994 på et tegnehold hvor der var så lidt plads, at jeg lå på gulvet på knæ og tegnede. Men det var hyggeligt.

Vi flyttede derefter til Niels Brocksgade - også oppe under taget, men nu med elevator.

I efteråret 1995 begyndte nogle brugere at lave bladet PULS - 4 gange årligt. Jeg var med fra starten. Det var en besværlig affære. Vi havde ingen computer, så vi klippede og klistrede og fik det kopieret i Kulturelt samfund, hvis der ikke var annoncer i bladet. Så skulle bladene samles og hæftes, lægges i konvolutter og enkelte skulle have et girokort i (manglende betaling), sættes labels på med navn og adresse. Dernæst lægges i navneorden og dem der ikke var afhentet inden en vis tid, frankeres og sendes.

Et sted mellem sep. 96 og marts 97 kom vi til at hedde SUNDPULS, fordi PULS var taget af andre.

Vi fortsatte med bladet, men på et tidspunkt gik vi over til at lave bladet 1 gang i hver sæson - forår og efterår grundet tidsnød og mangel på indhold.

I efteråret 1999 flyttede vi adresse til den gamle sølvvarefabrik på hjørnet af Energivej og Nyvangsvej. Det var et noget forfaldent sted, men med hjælp af mange frivillige og interesserede, blev det alligevel et dejligt sted for os at være.

Der kom flere aktiviteter og flere brugere. Vi trivedes godt der. I 2000 gik SUND PULS desværre konkurs, og stedet lukkede ned.

I 2001 startede foreningen op igen med en ny bestyrelse og nyt navn: VENNEPUNKTET.

Alle aktivitetsledere kom tilbage med det samme. De havde holdt aktiviteterne i live ved at have hold de mærkeligste steder, hjemme, leje sig ind eller låne lokaler på sjove tidspunkter af dagen, så VENNEPUNKTET startede op med fuld bemanding fra dag et. Det vidner jo også om, at interessen er stor og sammenholdet i top. Det er så gået godt siden med flere og flere tiltag og spændende aktiviteter.

Så blev der uro omkring huset i 2005 ang. Salg af bygningen og Eva Bronst og Villy Sørensen rendte fra det ene møde til det andet. Vi skulle jo finde et nyt sted at være og til at betale vel at mærke. Samtidig skulle man kunne komme hertil med bus, cykel, bil eller gåben.

HURRA - det blev så Boghvedevej, hvor alle trives og hygger sig. Aldrig har vi haft så dejlig lokaler som nu. Der skulle selvfølgelig også laves en forfærdelig masse før indflytning, men som sædvanlig hjalp mange til og se - hvor dejligt her blev.

Ja - det kom der ud af at jeg ville kassere de gamle blade fra PULS, SUND PULS og VENNEPUNKTET og kom til at kigge i dem.

I dag laves bladet på computer, men vi vil gerne have indlæg fra jer alle - stadigvæk.

Hvis du har kendskab til mere der kan tilføjes vor historie, vil vi gerne høre fra dig.

Du kan sende det til vor mail: vp@vennepunktetranders.dk

Vennepunktet

Webmaster: hvm@vennepunktetranders.dk

Senest opdateret: 24-08-2017